Zonder initialen is deze keizerskroon niet te koppelen aan pijpenmakers. Het is een afbeelding die het misschien goed heeft gedaan in de verkoop, omwille van de betekenis van de kroon, of er was een koppeling die we nu niet meer kunnen maken. Deze pijpen zijn dan ook opgenomen bij de categorie 'Lobbenpijpen met een extra decoratie' en horen eigenlijk niet thuis bij gemerkte pijpen.
Een van de centra waar deze kronen werden gezet was Utrecht, daarnaast zullen ze ook in Schoonhoven en Gorinchem zijn geproduceerd.
Rondbodem pijpenkoppen uit de periode 1750-1800. Op de onderste helft van de kop staan acht lobben die elkaar niet raken, meestal plat. De lobben lopen tot de steelaanzet. Naar de roker toe staat een grote keizerskroon afgebeeld, de kwaliteit van de graveringen verschilt van eenvoudige puntenkronen tot redelijk goed uitgewerkte exemplaren, al blijft de beste kwaliteit nog onder de Goudse.
'Inhoudelijk' verschil: de keizerskronen zijn verschillend opgevuld. Figuren van drie stippen komen voor, maar ook twee Franse lelies of twee zesstippige tudorrozen. Boven de band van de kroon zit een enkele keer in aanzet een parelkroon of bladerkroon.